Deel:


Dorpscanon Bunnik


Welkom op deze Canon van het dorp Bunnik. We wensen je alvast veel plezier bij het lezen van de verhalen van dit mooie dorp!

Je kunt alvast genieten van een interview met Bert Doeser die de straten in en nabij het dorp Bunnik kleur geeft van bewoners in de periode vóór 1964. [Video 'Verhalen Oud Bunnik', Jos van Kouwen n.a.v. Monumentendag 2017]

De ontstaansgeschiedenis van Bunnik begint bij een middeleeuwse nederzetting Bunninchem op de oeverwal van de Kromme Rijn. Hoe is het dorp Bunnik gegroeid naar een moderne, volgroeide woonplaats? 

De plaats Bunnik is geen boerendorp meer. Het heeft zich na de tweede Wereldoorlog door een aantrekkelijke centrale ligging steeds meer ontwikkeld tot een aantrekkelijke woonplaats voor degenen die buiten de landbouw hun bestaan vinden. Vooral na de Tweede Wereldoorlog heeft een spectaculaire uitbreiding van niet-agrarische bedrijvigheid plaats gehad, doordat er zich tal van ondernemingen hebben gevestigd, die wilden profiteren van de centrale ligging in Nederland, van goede verbindingen en aanwezigheid van bedrijventerreinen. 

Hoe Bunnik werd tot wat het nu is, wordt hier beschreven door de bewoners zelf. Oudere lezers herkennen nog de verhalen, naar aanleiding van foto's, willen misschien ook het verhaal aanvullen. Deze canon van verhalen is in ieder geval voor hen; voor Oud - èn Nieuw Bunnikers, maar niet te vergeten ook voor ex - Bunnikers.

Voor iedereen die Bunnik niet kent, maar er wel meer over wil weten.
Nomineer een onderwerp voor deze dorpscanon

Graag stellen we iedereen in staat om mee te denken over de inhoud van de dorpscanon van Bunnik. Middels een digitaal formulier kunt u aangeven welke onderwerpen in deze dorpscanon niet mogen ontbreken en waarom. Met een nominatie helpt u ons bij het compleet maken van deze dorpscanon.

Wel is het nodig dat u ook uw contactgegevens invult zodat wij contact met u kunnen opnemen om uw voorstel met u te bespreken.

Via onderstaande knop gaat u naar het digitale formulier waarmee u uw nominatie kunt aanmelden.

Met vriendelijke groet,
Meike de Vries en Erik Alsema


Ook interessant:


Boek: Bunnik geschiedenis en architectuur
Bunnik geschiedenis en architectuur

Website: Bunnik op Wikipedia
Bunnik op Wikipedia